Vinerva

Vinerva was mijn eerste paard. Ze was een merrie die uit de sport gehaald was omdat ze helemaal doordraaide als ze hindernissen zag. Ik mocht haar al enige tijd rijden van de eigenaresse Lucie Beerten. Vinerva was moeilijk, heel snel gespannen en nerveus. Ze kon gruwelijk goed springen maar was veel te nerveus en ging veel te hard.

Op een gegeven moment kreeg ik de kans haar te kopen omdat ik er nog wel aardig mee kon rijden. Ik heb toen samen met Jan Oortveld geprobeerd om haar rustig te krijgen maar dat lukte ook niet. Ik heb toen de training aangepast omdat ze werkelijk helemaal door het lint ging als ze een hindernis zag.

Op een zondagmorgen heb ik over de breedte van de manege hindernissen neer gezet. Ik ben toen net zolang aan de ene kant blijven rijden tot ik in stap langs de hindernissen kon stappen. Toen dat mogelijk was waren we al dik een uur verder. Ik heb toen een heel laag kruisje gesprongen en ging het hele verhaal aan de andere kant van de manege verder. Weer net zolang stappen tot zij in stap langs de hindernissen liep en toen weer over een kruisje naar de andere kant. Enkele uren later kon ik op een normale manier de hindernissen springen en daarna heb ik nooit meer problemen gehad. Vinerva was uiteindelijk een geweldig fijn en lief paard om mee te werken.