Nikkei

Nikkei (Houston)

NikkeiDit was een paard met veel toekomst. Hij had 3 super goede basisgangen, was mooi, leergierig en had veel temperament en looplust. Ik heb hem gekocht op 1 jarige leeftijd van dhr. B. Mencke uit Emmen-Compascum.

Nikkei viel op door zijn uitstraling en hij had een fantastisch mooi hoofd. We hebben hem als 2 jarige laten castreren. De opleiding van Nikkei was niet gemakkelijk. Tijdens het zadelmak maken heeft hij Nantwine er regelmatig afgegooid. Het heeft zeker meer dan een jaar geduurd voor dat hij een beetje betrouwbaar werd onder het zadel.

Toen we hem eenmaal konden uitbrengen op de wedstrijden ging het heel snel en waren we binnen 1 jaar M 2 – dressuur. Tijdens de lessen bij Rien van der Schaft kon je zien en voelen dat dit een zeer getalenteerd paard was met veel aanleg voor het zware werk.

Nikkei wilde vaak te snel en te veel doen waardoor hij te gespannen werd en daarom hadden we hem tijdelijk uit de wedstrijdsport gehaald om hem eerst verder op te leiden.

Helaas gebeurde er op 21 februari 2004 een ongeluk. Een auto reed te hard over de dijk en kon de bocht niet houden en reed de dijk af de rijbaan in. Nantwine had net Nikkei, Kinsley en Koh-I-Noor losgelaten in de baan. Alle paarden schrokken en sloegen op hol waarbij Nikkei zich in de rug heeft verdraaid. Ondanks een lange revalidatie hebben we hem toch moeten laten inslapen. Dit zette toen ook een dikke streep onder mijn wedstrijdambities.

Kingsley was op dat moment hoog drachtig en zij beviel later van een dood veulen.

Dit gebeuren deed ons veel verdriet. Wij kijken nog vaak naar de films en foto’s van Nikkei en denken dan terug aan die geweldige tijd. Nantwine heeft het hoofd van Nikkei nagetekend en deze is verwerkt in ons logo.