Evita

EvitaEvita (Record x Le Mexico) het paard waarmee de fokkerij is begonnen. Helaas is ze al overleden, maar ze was een geweldig paard. Dit was nou een paard die letterlijk voor je door het vuur ging. Ik heb haar als 4 jarige kunnen kopen omdat ze een oude draadwond had en daardoor haar spronggewricht dik was. Het was een gok of dit gewricht wel of niet beschadigd was. Ik heb er nooit een moment spijt van gehad dat ik haar gekocht heb.

Evita was is eerste paard welke we zadelmak gemaakt en opgeleid hebben. Ze heeft L dressuur gelopen en heeft met mijn samengestelde enkelspan men- wedstrijden gereden. Daarbij waren wij 2x voor het Nederlands kampioenschap geselecteerd en zijn we eerste en tweede geworden. Ze was echt fantastisch, ze liet mij nooit in de steek. Een voorbeeld daarvan was dat we vast stonden in een hindernis in het bos en ik niet meer kon sturen. Ik heb Evita toen op mijn stem uit de hindernis gekregen. De toenmalige bokrechter die naast mijn zat snapte er helemaal niets van. Omdat wij met een zware en brede marathonwagen reden hadden wij het extra moeilijk. Een andere dierbare herinnering is wel dat IJsbrand Chardon aan ons kwam vragen hoe wij een hindernis zouden rijden, dan kon hij er met zijn vierspan ook doorheen.

Mijn toenmalige werkgever fam. Kneepkens heeft mij gigantisch geholpen in die periode met het beschikbaar stellen van een vrachtauto, terreinwagen en vrije dagen. Maar omdat de aangespannen sport een hele dure sport is konden wij dit niet langer uitvoeren.

Helaas kon Evita niet datgene brengen wat voor een dressuurpaard nodig is. Wij hadden toen niet de financiƫle mogelijkheden om een paard te kopen en heb toen bij Evita een veulen gefokt. Alle nakomelingen van Evita (waaronder Kinsley) zijn lieve, rustige, leerzame en betrouwbare paarden. Ook nu zie in mijn huidige paarden nog iets terug van Evita. Over die tijd zou ik een boek kunnen schrijven, het was echt een geweldige tijd. Ik denk nog vaak met trots aan dit paard terug.