Dylan

Ik ben Dylan Janssen.

Ik ben 11 jaar oud en sinds mijn 4e jaar rij ik pony.DSC00026

Mijn eerste pony hete Dribbel dit was een Shetlandpony. Het was een hele lieve pony maar ze kon ook af en toe de baas zijn. Toen ik haar kreeg kende ze nog niet zo veel. Ik heb samen met papa en mama haar veel geleerd.Een paar jaar geleden heb ik in Ermelo voor het eerst op de Bixie dag gereden en gesprongen. Ook hebben ze me opgenomen voor hun website en moest ik ook vragen beantwoorden. Dat was best spannend allemaal. Het ging erg goed die dag. Dribbel deed heel erg haar best.

Ook hebben we samen met papa haar geleerd om voor een karretje te lopen. Dat vond ik echt super gaaf om te doen samen met Dribbel. Dan namen we ons hondje Ginger mee en gingen we een lange wandeling maken.

Heb met Dribbel een paar crosslessen bij Jan Oortveld gereden. Dat was erg spannend en best wel eng. Ik ben er ook een keertje afgevallen en daarna durfde ik niet zo goed meer. Maar na 10 min ging ik toch weer meedoen. Ik zat toen niet meer aan de longeerlijn en verraste iedereen dat ik alleen ging. Ik ben toen alleen door de waterbak gereden. Dat was wel goed voor mijn zelfvertrouwen. Jan Oortveld was ook erg trots op mij en ik mocht toen vaker komen met Dribbel.

Met de kermis heeft Dribbel het kanon getrokken van 150kg. Ik mocht haar toen besturen. Papa en mama liepen erbij. De muziek en het lawaai vond ze helemaal niet erg. Ook heeft ze in de carnavals optocht als ridderpony meegelopen. Ze had ook een kleed aan. Ik was ridder en mama was een knecht.

Dribbel was een allround pony en een schat.Helaas ben ik nu te groot geworden voor Dribbel en zij is verkocht aan Xavie  de dochter van Bart Bles.

Heb daarna een nieuwe pony genaamd Daantje gekregen. Dit is ook een hele lieve pony af en toe wel een beetje fris en dan wil ze lekker hard galopperen maar ze blijft wel eerlijk en zal niet bokken. Met Daantje heb ik al enkele bixiewedstrijdengereden. Het springen vond ik het leukst. Ook heb ik enkele crosslessen bij Jan gehad en dat was ook mooi alleen ging Daantje te hard en kon ik hem niet meer sturen. Maar dat werd ook steeds beter. Toen ik te groot werd voor Daantje is ze verkocht aan Loís Verhaven en zij heeft heel veel plezier met haar.

Nu  heb ik alweer een poosje mijn nieuwe pony Boas. Dit is een geweldige lieve, eerlijke pony waar ik nog heel veel op leren kan. breng hem inmiddels uit in de B dressuur en heb al enkele winstpunten behaald. ook heb ik meegedaan aan een clubkampioenschap van mijn vereniging Stille Wald uit Wehl en ben daar clubkampioen geworden in het springen. Dat was mijn allereerste parcours wat ik ooit gesprongen heb. Ben dan ook heel trots op mij en mijn pony Boas.

Boas

Boas