Daantje

SONY DSC Lindehoeve’s Danique (Linksbury Celebration x Linde hoeve’s Alexander) is een mooie 17 jarige stermerrie Dit is Dylan zijn nieuwe pony en wij noemen haar Daantje. Zij staat sinds 1 februari 2014 bij ons op stal. Daantje is een lieve betrouwbare pony met 3 goede basis gangen. In de galop wil zij nog wel eens te hard gaan maar ze blijft wel eerlijk.Het is een pony die geweldig kan springen maar daarin nog te weinig ervaring heeft. Dylan heeft dan ook tijdens het springen af en toe moeite om haar de juiste kant op te sturen.Toch heeft Dylan al enkele crosslesjes gevolgd en al een springparcours gesprongen. Daarbij sprong Daantje ook de hekjes waarmee de springring was afgezet. Daantje is een geweldige pony in omgang, ook als we haar aankleden/verkleden voor de Bixiewedstrijden accepteert ze alles.Wij zijn nu ook bezig met longeren, dit moest ze nog leren. Nu begint ze meer door haar lichaam te lopen en wordt ze met de dag mooier. Daantje is dan ook pony waar we heel blij mee zijn en waar Dylan nog veel van kan leren.

Stamboom | Training 06 februari 2014   | Bixiedag 16 februari 2014 Eerste bixie dressuurwedstrijd  | Pony voetbal  | Springles  | Eerste springparcours Daantje  | Bosrit  | Springles  | Springles  

Wedstrijdverslag Bixiewedstrijd 16-02-2014 Afgelopen zondag heeft Dylan zijn eerste bixiewedstrijd gereden met Daantje op de manege naast ons. Het was een drukke dag met een dressuurwedstrijd in de ochtend, een spel waarbij je verkleed moest gaan in de middag en een springparcours aan het eind van de middag. Dylan had er erg veel zin in en met de dressuurwedstrijd las papa voor en mama liep met Dylan mee. Dit ging super goed en iedereen was ontzettend trots op Dylan en Daantje. S ’middags gingen we weer terug naar de manege voor het spel. Dylan mocht ook verkleed en aangezien het thema ‘Lekker gek’ was, ging Dylan als zak patat en Daantje was de saus. Daantje vond het allemaal prima en keek er niet eens naar. Het spel ging ook erg goed. Aan het eind van de middag gingen we weer terug om het springparcours te rijden maar helaas werd Dylan ziek en na dapper toch nog een sprongetje geprobeerd te hebben besloten we om maar niet door te gaan. Wij waren ontzettend trots op Dylan omdat hij Daantje pas 2 weken heeft en nu al mee wilde doen aan een bixiewedstrijd. We hebben veel gewonnen op deze bixiedag, namelijk plezier en vertrouwen!