Cross bij Broekelo 12-10-2014

SONY DSCZondag 12-10-2014 was het dan zover, na jaren er over te hebben gesproken van wel of niet een keer meedoen met een cross was de dag aangebroken. Onze eerste cross met Britney en Nantwine met Elion.

S’ morgens vroeg op, paardenklaar maken, alle spullen inladen , de paarden op de trailer, alles nog één maal goed controleren of we niets vergeten zijn en toen met volle moet op weg naar Broekland. Eenmaal aangekomen op het terrein wordt je overdonderd door het aantal trailers en mensen wat je ziet. Dan beginnen de kriebels te komen. Eerst melden op het secretariaat en dan met start nummers teruglopend naar de trailer zie al ruiters en paarden in het parcours en hoor je de omroeper enthousiast vertellen welke combinaties foutloos over welke hindernis gaan, krijg je nog meer kriebels. Nog snel nog wat hindernissen bekeken. Al rennend en hijgend kwamen we terug bij de trailer want we hadden ons een beetje verkeken op de afstanden tussen de hindernissen.

Gelukkig hadden Lynn en Joanita Britney en Elion al opgezadeld. Snel aankleden, bodyprotector aan en het startnummer omgedaan toen op de paarden naar het los rijterrein. De kriebels waren gelijk weg want je moest je goed concentreren. Losrijden en springen tussen al die andere ruiters is al een wedstrijd op zich. Toen werden we omgeroepen om bij de start te verschijnen . Wat een geweldig gevoel is dat, wachten het aftellen begint en dan starten op naar de eerste hindernis. Even een twijfel bij de paarden en dan springen. Daarna ging het geweldig tot na het staptraject de eerste hindernis kwam een slagboom tussen twee weilanden daar gingen ze langs op. Maar daarna ging het weer super. Zelfs de waterbak werd zonder noemenswaardige problemen gesprongen.

Allemaal heel terug zonder ongelukken, wat een geweldig mooie ervaring was dit. En wat zijn we trots op de paarden dat ze het zo voortreffelijk hebben gedaan. Dit gaan we zeker vaker doen. Ook de organisatie verdient een geweldig compliment. Al die vrijwilligers die dit voor ons mogelijk hebben gemaakt bedankt.