Ankyniek

Lynn op Ankyniek

Lynn met Ankyniek

Ankyniek ( Concetto x Celano ) is een merrie van 8 jaar.

Goede wijn behoeft geen krans. Ankyniek staat nu 1 jaar bij ons op stal en springt nu M niveau. Ze is een lieve en aanhankelijke merrie met veel aanleg voor de springsport. Met haar hebben we ook probleemloos enkele crosslessen gevolgd. Het is een nuchter paard die nergens bang voor is. Is fijn nagevelijk en gemakkelijk te rijden voor iedereen. Ze heeft een goede stap, draf en een super galoppade. Veel van haar familieleden lopen reeds in het buitenland op het hoogste niveau.

Dhr, J. Janssen is eigenaar van Ankyniek en heeft haar gefokt uit de Keurmerrie Reoniek. Een volle zus van Reoniek is Amyniek (m. Seoniek x Concetto) en is verkocht naar Indonesië. Zironiek (m. Seoniek x Concetto) is verkocht naar Letland. Wolisco DDh (m. Seoniek x Nolisco) goedgekeurde dekhengst bij Zangersheide en springt Z. Een volle broer van Ankyniek is Chicago en is goed gekeurd als dekhengst bij NRPS. Hij is verkocht naar Ierland.

Zoals u ziet een geweldige pedigree. Ankyniek is dan ook een geweldig fijn paard waar we elke dag weer met plezier mee hebben gewerkt.

 

 

Stamboom | Video 1 Video 2

Video 1 - 6 oktober 2013 Video 2 - 6 oktober 2013

27 – 04 – 2013 Westervoort

Ankyniek heeft zaterdag haar eerste dressuur wedstrijd gelopen. Nantwine heeft haar gelijk uitgebracht in de L1. De eerste proef moest ze nog een beetje wennen en haalde ze 176 punten. De 2e proef ging stukken beter en daar haalde ze 184 punten. Ze is nu L springen en L1 dressuur met winstpunt. Op het losrij terrein liep ze alsof ze nooit anfstyders had gedaan. Ze was super ontspannen en gehoorzaam. Nantwine gaat haar nu ook verder in de dressuur uitbrengen.

19 – 05 – 2013 Zevenaar

Zondag heeft Ankyniek haar tweede dressuurwedstrijd met Nantwine gelopen. Het ging erg goed. Tijdens het losrijden was ze rustig en ontspannen. In de eerste proef haalde ze 180 punten en in de tweede proef 186 punten. Aangezien dit pas de tweede dressuurwedstrijd van haar was waren we super tevreden. Zondag (26-05-2013) heeft Ankyniek een springwedstrijd. Het verslag hiervan komt binnenkort op de website te staan.

Video

26 – 05 – 2013 Springen: Eerbeek

Anky heeft vandaag weer een springwedstrijd gesprongen met Paul van de Zandt. Dit ging erg goed. Ze heeft eerst een B parcours gesprongen en daarin is ze foutloos rond gekomen. Daarna moest ze nog een L parcours springen en daar had ze 1 balk en daardoor had ze 1 winstpunt. Uiteraard waren wij erg tevreden. Ook mede omdat dit de eerste keer was dat Ankyniek een sloot moest springen. Wij wisten niet hoe ze hier op ging reageren maar ze keek er nauwelijks naar en sprong er overheen alsof ze het al veel vaker had gedaan. Binnenkort heeft ze weer een dressuurwedstrijd en het verslag daarvan zal ook op onze website worden gezet.

15 – 06 – 2013 Zevenaar Concours

Afgelopen zondag heeft Ankyniek weer een dressuurwedstrijd gelopen. Het losrijden in de bak ging goed en ze was erg ontspannen. De eerste proef die Ankyniek moest lopen was ze goed ontspannen en haalde ze 183 punten. De tweede proef haalde ze nog iets hoger namelijk 186 punten. We waren erg tevreden met het resultaat.