Angel

Nantwine met Angel

Nantwine met Angel

Angel ( Painted Black x Chronos ) is een super mooie donker bruine 8 jarige merrie. Dit is de dame van stal. Ze heeft 3 super basisgangen met veel uitstraling en aanleg voor het zware werk. Als veulen hebben we haar gekocht om samen met April Dance op te laten groeien. Ze viel op door haar grote ruime galoppade maar daardoor had ze wel wat moeite om weer terug te komen naar draf. Helaas heeft ze als 2 jarige een ongeluk gehad en heeft ze haar rechter achterbeen beschadigd. Ze heeft enkele weken op de kliniek gestaan waar ze met succes is behandeld. De wond is weer genezen en het gewricht heeft geen beschadiging opgelopen. Helaas is er wel een verdikking door wild vlees op de binnenkant van de achterkogel zichtbaar. We hebben haar als 5 jarige in training genomen. Het zadelmak maken was een ramp. Zo braaf als ze in de omgang was, zo tegenstribbelend was ze onder het zadel. Ze heeft de eerste maanden alleen maar gebokt en menig keer lag Nantwine er naast. Na overleg met Rien van de Schaft hebben we de training aangepast en ze begon zich over te geven. Nu is ze het fijnste paard van stal. Ze is lief en betrouwbaar in de omgang en gemakkelijk en heerlijk om te rijden. Nantwine is L2 dressuur en B springen en heeft meerdere crosslessen gevolgd. Ze is nergens bang voor en ze heeft een heel stabiel karakter. Wilco heeft nu de training overgenomen en brengt haar uit in de M dressuur.

Omdat het springen met Angel heel goed gaat wordt ze nu door een springruiter op L niveau uitgebracht in de springsport. Angel vindt springen geweldig, wil graag voor je werken en ze zal je niet teleur stellen.
Ook Dylan, ons zoontje, rijdt wel een op Angel. Hij vindt het geweldig als hij even op het grote paard mag rijden en hij mag dan stap en draf werk doen. Hij heeft ook wel eens enkele sprongetjes gemaakt.
Wij vinden Angel dan ook een geweldig paard waar we elke dag weer met plezier mee werken.

Stamboom | Video 1 Video 2 Video 3  | Video 4 - 06-11-2013  | Concour 4 mei 2014 - Losrijden  | Concour 4 mei 2014